Chicken Tikka Masala


Det er ved at være lidt tid siden jeg lavede Chicken Tikka Masala, men nu kommer opskriften på bloggen. Jeg lavede den uden mejeriprodukter, grundet den mejerifri periode, men plejer at fylde godt med smør i - det smager virkelig lækkert!!
Denne opskrift er, ligesom opskriften på Chicken Korma, inspireret af Jamie Olivers kogebog ALLE KAN LÆRE AT LAVE MAD. 

(4-6 portioner)

Du skal bruge:
Curry paste:
2 fed hvidløg, pillede
5 cm frisk ingefær, skrællet
1 frisk rød chili
1 håndfuld mandler
2 spsk. kokosolie
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. tørret koriander (eller en håndfuld friske)
1 spsk. røget paprika
1 spsk. alm. kokosmel
2 tsk. garam masala krydderi
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt spidskommen
0,5 tsk salt + lidt peber

Kylling Tikka Masala:
4 kyllingebryster skåret i aflange stykker (ca. 800 g) 
1 portion curry paste (se ovenfor)
2 løg i tynde ringe
1 rød chili i tynde skiver
5 cm frisk ingefær, finthakket
50 g smør (eller kokosolie)
1 dåse fuldfed kokosmælk (400 g)
1 dåse tomat passata (390 g)
salt og peber

Desuden:
en håndfuld mandler
en citron i både
evt. kokosflager
evt. frisk koriander

Fremgangsmåde:
Curry paste:
Kør alle ingredienser i en minihakker til en grov karrypasta. 

Kylling Korma:
Smelt smør (eller kokosolie) og steg chili, ingefær og løgringe bløde heri. Tilsæt karrypasta, kokosmælk og tomatpassata. Rør rundt og tilsæt kyllingen. Lad retten simre under låg i 30 minutter. Rør rundt i gryden en gang i mellem.

Rist mandlerne gyldne på en pande og lad dem køle af.
Smag omhyggeligt retten til med salt og peber og servér med citronbåde, ristede mandler, frisk koriander og evt. cremefraiche.

TIP:
Servér fx med fintsnittet spidskål - det er rigtig lækkert - eller med blomkålsris som herunder.