Klassisk broccolisalat - LCHF


For lidt tid siden så jeg en opskrift på broccolisalat på Xenias blog. Den anden dag rakte køleskabets indhold til en lignende salat - helt traditionel med en god fed LCHF-dressing.
Det blev en stor portion, og så der er til hurtig grønt dagen efter. Dejligt!

Du skal bruge:
1 øko broccoli
1 pakke bacon i tern
2 små æbler
2 rødløg
1 håndfuld solsikkerkerner

3 store spsk. mayo
2 store spsk. 38 % creme fraiche
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sennep
s & p

Fremgangsmåde:
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Læg dem til side og steg bacontern sprøde.
Den skyllede broccoli skæres i buketter og stokken i tern (den allernederste del kasseres). Placer broccolien i en skål, hæld kogende vand over. Dæk med låg og lad det dampe i ca. 10 minutter, så broccolien stadig har bid.
Bland ingredienser til dressingen og skær æbler og rødløg i tern. Lad broccolien dryppe godt af i et dørslag inden buketterne vendes i dressingen med rødløg, æble og toppes med bacon og solsikkekerner.