Supernem LCHF-chokolademousse

Chokolademousse er for mig én af de allerbedste LCHF-desserter! Den laves nemt og hurtigt - og med ingredienser LCHF-tilhængere (stort set) altid har i køkkenet:

Du skal bruge:

(2 portioner)

50g chokolade (jeg bruger halv 70% og halv 86%)
1,5 dl fløde
1 æggeblomme

Fremgangsmåde:
Knæk chokoladen i mindre stykker i en glas- eller metalskål. Hæld en smule vand i en gryde, og placer skålen ovenpå gryden (vandet i gryden skal ikke røre gryden). Sæt gryden over varmen, så vandet damper let.
Tag gryden af varmen inden chokoladen er helt smeltet (det sidste smelter let ved at røre lidt i chokoladen). Lad chokoladen køle lidt af og pisk imens fløden (ikke stiv, kun til den er cremet og stadig løber lidt).
Pisk æggeblommen i den lune chokolade i skålen. Tilsæt en skefuld af flødeskummet og pisk grundigt. Pisk endnu en skefuld ud i chokolademassen og vend til sidst resten af fløden i, fx med en dejskraber.
(I starten kan moussen virke grynet, men den bliver fin og glat til sidst).
Hæld moussen i to små skåle og sæt på køl en times tid.

TIP:
Server fx moussen med friske bær på toppen. Eller prøv at bruge chokolade med mint- eller orangesmag, for en lækker, men lidt mindre LCHF-venlig version.