Sød og blød chiagrød


Til min samling af lette, lækre og lynhurtige morgenmadsforslag hører også denne sag. (Ingen LCHF-blog uden chiagrød!)
Mange roser grøden for dens mættende egenskaber og mætter dét gør den - men for mig, ikke i forhold til en morgenmad bestående af æg, fedt, kød og grønt. Men så igen, det tager jo også lidt længere tid at lave.
Nogle gange laver jeg en halv portion chiagrød og spiser også et par af de lækre kesoplätter til morgenmad - det føles som vild luksus.

Du skal bruge:
2 store spsk. chiafrø
2 dl kokosmælk (fx Santa Maria extra creamy)
et knsp. salt

Fremgangsmåde:
Rør de tre ingredienser sammen i en morgenmadsskål og sæt på køl natten over. Næste morgen tilpasses konsistensen evt. med lidt ekstra kokosmælk og serveres fx med hindbærkompot (kogt af frosne hindbær og 2 spsk. vand i en gryde indtil ønsket konsistens).

TIP:
Chiagrøden kan nemt varieres, prøv fx:
- 1 strøget spsk. raw kakao i den færdige grød (som hos Xenia).
- 0,5 tsk vanillepulver i den færdige grød.
- at toppe grøden med et drys kanel og syrlige æbletern.

For mig er det vigtigt at toppingen er syrlig, fordi grøden i sig selv er fed og sødlig.