Indiske kødboller

Jeg elsker indisk mad, men når det skal laves fra bunden, tager det ofte lang tid at lave. Derfor er indisk normalt ikke hverdagsmad herhjemme.
Det her er undtagelsen. Denne ret tager ca. 45 minutter at lave og den er mild, men smagfuld - og resterne dagen efter er endnu bedre!

Du skal bruge:

(4 personer)

Kødboller
500g oksekød
1 æg
ca. 1 tsk. stødt koriander
ca. 1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt chili (efter smag)
Salt og peber

(3 spsk.) kokosolie til at stege i

Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienserne godt sammen. Form til små kødboller (mine var ca. som golfbolde) og steg i kokosolie på en pande.

Grundsovs - indisk curry
2 små eller 1 stort løg 
2-3 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
ca. 1 tsk. stødt koriander
ca. 1 tsk. stødt spidskommen
ca. 1 tsk. gurkemeje
1 dåse flåede tomater
3-4 dl kokosmælk
salt
(evt. frisk eller stødt chili)
(evt. hakkede friske koriander)

(2 spsk.) kokosolie til at stege i

Fremgangsmåde:
Mens kødbollerne steges, hakkes løg, hvidløg og ingefær fint sammen i en minihakker og simrer i kokosolie i en gryde, til løgene er klare og bløde.
Tilsæt krydderierne og svits dem med i 2 minutter uden at det brænder på.
De flåede tomater hældes i og blandingen simrer i ca. 10 minutter (og blendes evt. med en stavblender) inden kokosmælken og kødbollerne med stegefedtet tilsættes. Smag til med salt og tilsæt evt. hakkede, friske koriander.
Server med det samme.

TIP:
Tilsæt kødbollerne til sovsen og hæld kokosmælken ud på panden og rør rundt for at få alt smagen med, og hæld derefter pandens indhold i sovsen.
Næste gang vil jeg tilsætte et par skefulde mayo til farsen, for at få fedtprocenten op.