En råkost, der går til det meste

Denne salat hører til i den liberale ende af LCHF-skalaen. Ikke desto mindre er det en rigtig efterårsklassiker herhjemme og en toplækker én af slagsen. Jeg oplever ikke nævneværdige blodsukkerudsving, selvom salaten består af underjordsgrøntsager.
Når man har spist LCHF i en længere periode, ændres ens smagsløg - mad smager bare sødere i min mund end tidligere, og denne salat er næsten som slik.

(Tilbehør 2 personer)

Du skal bruge:
4 gulerødder (200g)
3 rødbedder (200g)

2 spsk. olivenolie
1 sjat citronsaft eller æbleeddike
salt og peber

En håndfuld græskarkerner
Lidt olivenolie og salt

Fremgangsmåde:
Rist græskarkerner på panden i olie og salt, ved middelvarme, indtil kernerne begynder at "snakke". Bland dressingen i en skål.
Riv gulerødder og rødbeder (eller kør dem på en mandolin i julienne), vend i dressingen og top med græskarkerner.

TIP:
Drys lidt god feta på salaten. Den salte smag er super til de søde rødder.