Chili con carne LCHF-stil


Selvom vejrudsigten lover lune dage, er jeg så småt i efterårshumør. Det skyldes ikke mindst alle efterårsvarene i butikkerne - jeg bliver altid overrasket over hvor tidligt efterårstøjet kommer. August? Come on! 

Denne ret er inspireret af A Running Mama og det er bare luksus at spise en smagfuld chili uden ris, men med rigeligt guacamole, 38% creme fraiche og revet ost - eller her med sprøde ostechips og frisk koriander. Uhm!

(2 personer)

Du skal bruge:

Chili
400g oksekød
1 hakket løg
2 fed hvidløg presset
1 hakket, frisk rød chili
300g tomatpassata
1 dl bouillon
1 spsk oregano
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
0,5 tsk. kanel
0,25 tsk. allehånde
cayennepeber efter smag
½ rød peber i tern

Olie/smør til at stege i.

Guacamole
½ avocado
2 spsk. creme fraiche 38%
2 fed hvidløg
citronsaft
salt og peber

revet ost
ekstra creme fraiche 38% 

Fremgangsmåde:
Smelt smør i en gryde, svits løg og hvidløg og brun kødet. Tilsæt frisk chili og alle krydderierne, dernæst tomatpassata og bouillon. Rør rundt og lad simre (gerne mere end 1 time). 

Lav guacamolen i mellemtiden: Pres hvidløg, mos avocadoen og bland ingredienserne til guacamole. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Riv osten og hak også rød peber.

Lige inden servering tilføjes den røde peber i gryden, så peberen beholder sin sprødhed. Server i en skål toppet med guacamole, ost og cremefraiche.

TIP:
Jeg tilsætter 1 dl vand og en skefuld Herbamare urtebouillon.